Hoopers België

Hoopers is een leuke en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Het is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen en is geschikt voor elke hond.

Het aanleren van deze hondensport gebeurt bij ons ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. Aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel de hond als de handler.

De hindernissen bestaan uit hoopers, tonnen en tunnels. Alles gebeurt laag bij de grond. Er zijn dus geen sprongen of hoogtetoestellen en de parcoursen voor de hond bestaan uit vloeiende lijnen.

De handler dirigeert de hond op afstand en loopt niet mee. Dit maakt de sport daarom ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoopers is een volwaardige sport en kan naast elke andere hondensport beoefend worden, zonder dat dit conflicteert. En door de minimale lichamelijke belasting kunnen ook pups, jonge honden en oudere honden deelnemen.

Kijk op de officiële website van Hoopers België voor meer informatie. Ervaar zelf hoe leuk het is en hoeveel plezier de hond hieraan beleeft. Uw instructeur Jef Claessen is aangesloten bij Hoopers Nederland.

Agenda

Op zaterdag 4 november van 10.00u tot 11.00u start er terug een cursus Hoopers beginners, max deelname 6 personen. Meer informatie en inschrijvingsmodaliteiten (ook over andere activiteiten) vind je op de officiële site van Hoopers België.

Sponsors