Puppysocialisatieklas

Op zondag 1 september 2014 zijn we gestart met een socialisatie klas. Dit is een klas waar pups zoveel mogelijk leren wennen aan de wereld. Als eigenaar van zo'n jong hondje willen we je zoveel mogelijk informeren hoe je je hondje het best kan bijstaan om een goede start in het leven te maken.

We starten deze lessen vanaf 9 weken omdat dit een zeer leerzame periode in het leven van je hond is, de zogenaamde socialisatie periode. Oudere pups worden echter niet uitgesloten voor deze klas om eventuele hiaten in de socialisatie te herkennen en in te halen.

Pups van 9 tot en met 16 weken komen in contact met verschillende toestellen, ondergronden, personen, andere honden en geluiden. Ze leren om fietsers, joggers en auto's te negeren en dat je van deze dingen ook niet bang hoeft te zijn. Ook een goede benchtraining komt aan bod als hier vraag naar is.

Kortom, we willen nieuwbakken hondeneigenaars zoveel mogelijk info en tips meegeven om hun hondje een goede start in het leven te geven en zodoende problemen op latere leeftijd voorkomen. We trainen uiteraard enkel op een positieve manier, namelijk met de clickermethode.

Een beetje afhankelijk van het ras gaan pups op de leeftijd van 7 of 8 weken door een eerste angstperiode. Daar deze periode uiterst kritiek is in het leven van een pup willen we hierbij nieuwe hondeneigenaars erop attent maken om hun nieuwe aanwinst voor de 9de week zoveel mogelijk in de huiselijke kring op te vangen. Zo beperk je de risico's die aan deze angstperiode verbonden zijn tot een minimum. Je hebt één of twee weken de tijd om een goede band met je pup op te bouwen en je pup leert dat hij bij zijn nieuwe baasje veilig is.

Sponsors